Har nå testet Alfa Holt over en lengre periode og kommer nå med en oppsummering av hvordan jeg opplever denne som både jakt og turstøvel.
Men først litt fakta fra leverandør

Alfa Holt A/P/S GTX
Vekt: 580 gram per sko ved størrelse 42 EU
GORE-TEX membran
Passform: Vanlig
Materiale Alfa Air™ + GORE-TEX
Såle: Vibram® Grip ARG

I fjor høst gikk jeg til innkjøp av Alfa holt nettopp fordi jeg ville ha en lettere sko til fjellturer, samt sko til å kunne bruke under jakta.

Den første skikkelige testen kom under elg og hjortejakta i variert terreng og vær, så kan trygt si at disse har fått kjørt seg!

Vi kan være enige om at uansett hvilken sko du velger, så kommer du til å skli på glatt underlag før eller senere. Men all den tid jeg har brukt opp og ned bratte lier, over steinurer, gjennom skog og mark så sørget sålen for at jeg ble imponert over festet.
Etter endt jaktdag så er det virkelig behagelig å få av seg jaktskoa man har brukt den dagen, både for å lufte ut og tørke opp. Alfa holt er komfortabel på foten så den trangen kommer ikke sigende med engang.
Med skoens vanntette og pustende membran kan man bruke de på lange fjellturer og i våt vegetasjon, man trenger heller ikke tenke på at man blir våt på beina av å krysse en myr.
Det sies at det skal være ekstrem god demping i disse skoene pga sålens konstruksjon, noe jeg kan gå god for at det er. Etter flere timer på tur med en middels lett ryggsekk så kjennes de fortsatt behagelig ut på føttene.

Skoa er en meget god allround sko, men skal du på reinsjakt eller andre turer med tung oppakning, så ville jeg ha valgt noen andre sko som har en stivere ankelstøtte.

Mine bruksområder som disse skoa passer perfekt til:
Smygjakt, løshundjakt, fjellturer med middels oppakning, trimturer med hund i skog og mark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *